Bøger / faglitteratur / kogebøger

Easy thai kogebog : lækker hjemmelavet thai mad beskrevet trin for trin


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

2007

Thai-kogebog der inspirerer os til nye og velkendte thai-retter til forskellige tidspunkter.

Bogen er delt op i tre dele: basis, opskrifter og menuer. Hver del er så underindelt i enkelte kapitler, fx udstyr, supper, karryretter, desserter, frokostpakke, romantisk middag osv. Der er et indledende kapitel om ingredienser, der er et alfabetisk "opslagsværk" på 11 sider. Derefter kommer et par sider om udstyr og tilberedningsmetoder og et par sider med bouilloner, karrypastaer, pynt, saucer, ris og nudler. Selve opskrifterne er enkle med flotte farvefotos. Bogens force er tredje del om menuerne. Det kan være svært selv at vælge, hvilke retter der passer godt sammen fra det thailandske køkken. Her får vi forskellige forslag til forskellige situationer. Bagest findes et indeks. Bogen er i et tungt format med spiralryg og papomslag, hvilket ikke er særlig biblioteksvenligt. Det er lidt synd for indholdet, der ikke fejler noget.

Forfatterens første kogebog på dansk, men hun har været med til at skrive flere kogebøger om østens mad, der ikke er oversat. Vi har mange thai-kogebøger på bibliotekerne, så det afhænger lidt af efterspørgslen, hvor mange det enkelte sted har behov for.

Endnu en flot og indbydende thai-kogebog med mange lækre retter, vi kan give os i kast med. Dennes styrke ligger i menuplanerne og svagheden i det tunge format med spiralindbinding. Men har man først bladret i bogen, bliver man straks inspireret til at afprøve thai-retterne.