Bøger / faglitteratur / billedværker

Eckersberg


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstillinger.

Om den danske guldaldermaler C.W Eckersberg (1783-1853) og hans kunst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2015

af

af

Søren Brunbech

d. 3. nov. 2015

En flot kunstbog om maleren Eckersberg. For kunsthistorikere og andre kunstinteresserede.

C.W. Eckersberg kaldes dansk malerkunsts fader. Han var én af det tidlige 1800-tals mest banebrydende og internationalt orienterede danske kunstnere, og han skabte grundlaget for den såkaldte danske guldalder. I tilknytning til en udstilling, der først vises i København, og senere skal til videre til Hamburg og Paris, udgives dette katalog, hvor kunsthistorikeren Kasper Monrad, sammen med en række danske og udenlandske kollegaer, anlægger en række nye forskningsperspektiver på Eckersbergs kunstneriske produktion, og også ser på Eckersberg fra en international synsvinkel. Efter hver artikel er der et omfattende noteafsnit.

Det er en tiltalende kunstbog i et fornemt udstyr, med et godt layout og med meget fine billedgengivelser. De videnskabelige artikler kan godt læses af den alment kunsthistorisk interesserede læser.

C.W. Eckersberg - dansk malerkunsts fader, er en mere traditionel og alment tilgængelig biografi, mens den store kommenterede udgivelse af dagbøgerne primært retter sig mod kunsthistorikere C.W. Eckersbergs dagbøger.