Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Edderkopper og spøgelser


Beskrivelse


Milda og Malthe besøger tit moster i hendes store hus. En pose slik lokker Malthe alene op på loftet. Men er der spøgelser deroppe?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2014

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 27. nov. 2014

Et væddemål om en hel pose slik får Malthe til at gå alene op på loftet. Men er der spøgelser deroppe? Få svaret i en lille gyser for 7-8-årige.

Et søskendepar besøger deres moster, som bor i et stort slotslignende hus med mange kringelkroge og eget husspøgelse. Uhyggelig kæderaslen og uforklarlige hyl peger ihvertfald lidt i den retning. Så der skal meget til at få lillebror Malthe til at vove sig op på loftet alene ved højlys dag. Søster sætter en pose slik på højkant, og det frister. Men det bliver en nervepirrende tur med spindelvæv, ækle edderkopper og søsterens legekammerat klædt ud som spøgelse. Men hvad var det henne i krogen ved gyngestolen? Bogen er 1. del i serie, så svaret må vi vente lidt med. Teksten er sat med store typer og meget luft på siden, og bogen er gennemillustreret med farvelagte tegninger. Den svenske forfatter kendes fra en anden serie VampyrenEventyret om Lillebror Kanin og Fru Skræk og illustrator fra Eventyret om Lillebror Kanin og Fru SkrækEt søskendepar besøger deres moster, som bor i et stort slotslignende hus med mange kringelkroge og eget husspøgelse. Uhyggelig kæderaslen og uforklarlige hyl peger ihvertfald lidt i den retning. Så der skal meget til at få lillebror Malthe til at vove sig op på loftet alene ved højlys dag. Søster sætter en pose slik på højkant, og det frister. Men det bliver en nervepirrende tur med spindelvæv, ækle edderkopper og søsterens legekammerat klædt ud som spøgelse. Men hvad var det henne i krogen ved gyngestolen? Bogen er 1. del i serie, så svaret må vi vente lidt med. Teksten er sat med store typer og meget luft på siden, og bogen er gennemillustreret med farvelagte tegninger. Den svenske forfatter kendes fra en anden serie Vampyren og illustrator fra .

Den ligner en rigtig lille bog med hårdt bind, farvelagt forside, mange humoristiske og naive illustrationer og en luftig sats. Alt sammen noget som vil virke fristende på læsere, der er ude over den deciderede begynderlæsning. De får en hurtigt læst og tilpas uhyggelig historie, som er let at identificere sig med, for hvem har ikke været en tur oppe på et mørkt loft?.

Bogen minder i udstyr og gyserniveau om en anden lille gyser Låst.