Bøger / faglitteratur til børn

Edderkopper


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2005

af

af

Lars Damm Jensen

d. 23. sep. 2005

Bogen udgives i forlagsserien Dyre-liv, en serie der omfatter 6 titler om så forskellige dyr som bjørne, elefanter, hajer, pingviner, tigre, og edderkopper. Bogen supplerer den efterhånden lange række titler om edderkopper. Den har et internationalt tilsnit og behandler emnet meget generelt. På leksivisuelle opslag behandles ganske kort en række forhold omkring edderkopper og deres liv som fx at finde en mage, gift, sanser, edderkoppespind, forskellige arter og edderkoppens livscyklus. Bagest ordliste og stikord. De enkelte opslag har for de flestes vedkommende et edderkoppespind som baggrund og derefter på lys baggrund er indføjet overskrift, kort brødtekst, der belyser delemnet, fotos med forklaringer samt en lille faktablok. Bogen kan anvendes fra omkring 10-årsalderen som en appetikvækker og introduktion til emnet, hvorefter der så kan arbejdes mere dybdegående i andre af bibliotekets edderkoppebøger.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. aug. 2010

Fantastiske dyr hedder en ny fagbogsserie for børn om nogle af verdens mange fascinerende dyr. Ud over denne bog om edderkopper indeholder serien også titler om bl.a. ulve, ørne, slanger og tigre. Bogen kan læses af børn fra 10 år og opefter og vil helt sikker blive lånt ud.

Flotte billeder og fascinerende fakta præger denne bog om edderkopper. Flot ser det ud og imponerende læsning er det. Edderkopper er meget interessante dyr, som både drager og frastøder på samme tid. Det er ekstremt ulækkert, samtidig med at det imponerer. Hvilket er omdrejningspunktet for denne fagbog om edderkopper. Var bogen en avis, ville det være Ekstra bladet, da udgangspunktet er de fascinerende fakta mere end de faglige fakta. Spændende læsning og god underholdning med masser af "wauw" og "ad, hvor ulækkert". Bogen indfører læseren i edderkoppernes fascinerende verden suppleret med flotte, men ulækre giga-forstørrede billeder fra edderkoppernes verden.

Der udgives jævnligt nye fagbøger om edderkopper. En af de mere saglige for målgruppen kunne være Bent Faurbys Edderkopper, 2002 i serien De små fagbøger.

Spændende, men ulækker, fagbog for børn om edderkopper. Bogen vil helt sikkert blive lånt ud bare på grund af billederne, og vil også give stof til mange interessante samtaler.