Bøger / faglitteratur

Effektiv undervisning : didaktiske nærbilleder fra klasserummet


Beskrivelse


[Bogen] er skrevet til lærerstuderende, undervisere, ledere og forvaltningsfolk af fem forfattere med undervisningserfaring fra folke- og efterskoler, professionshøjskoler og universiteter. Denne tredje udgave af bogen er revideret i forhold til skolereformen, Forenklede Fælles Mål, den digitale udvikling og nyeste forskning om didaktik. I bogen er også tilføjet et helt nye kapitel om læremidler.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 27. aug. 2015

Denne 3. reviderede udgave af "Effektiv undervisning" fører via didaktiske nærbileder læseren ind i undervisningens mange muligheder for optimering af læringen. Bogen har især relevans for lærerstuderende, men også erfarne undervisere kan lære meget af bogen.

Bogen kan læses som en didaktisk grundbog, der giver viden om emner som effektiv undervisning, valg af indhold, årsplanlægning, læringsmål, differentiering, evaluering, brug af læremidler, klasseledelse og meget mere. Bogen er revideret i forhold til de to tidligere udgivelser med udgangspunkt i skolereformen, Forenklede Fælles Mål samt den generelle pædagogiske udvikling. De enkelte kapitler indledes med en case fra virkelighedens verden og afsluttes med studieøvelser, som kan anvendes på læreruddannelsen eller i skolernes pædagogiske arbejde.

Det er en kompetent og gennemarbejdet udgivelse for både lærerstuderende og grundskolens undervisere i al almindelighed. Bogen sætter mange overvejelser i gang hos læseren, samt giver relevant viden og gode pædagogiske værktøjer til udvikling af egen undervisningspraksis.

Bogen kan læses i samspil med andre udgivelser om de enkelte emner. Ved læringsmål kunne det eksempelvis være helt nye titler som De gode læringsmålStyr på mål - læringsmål, tegn og progression og Styr på mål - læringsmål, tegn og progressionBogen kan læses i samspil med andre udgivelser om de enkelte emner. Ved læringsmål kunne det eksempelvis være helt nye titler som De gode læringsmål og .


Dansk pædagogisk tidsskrift

2016, nr. 4

af

af

Bodil Christensen

2016, nr. 4Informationer og udgaver