Bøger / faglitteratur

Effektive team : den direkte vej til toppræstationer


Beskrivelse


Bud på hvordan man opretter og udvikler team, løser konflikter, sikrer at møder bliver effektive m.m. og Inner-Game-begrebet for samarbejdet i team introduceres. Begrebet er en slags indre dialog mellem vores kontrollerende og dømmende selv 1 og vores intuitive og handlende selv 2.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2011

af

af

Birgit Hald

d. 14. jan. 2011

Bogen henvender sig primært til ledere på arbejdspladser med ønske om at organisere medarbejderne i team. Det er en fordel at kende lidt til systemisk tænkning, men det er ikke nødvendigt for at få udbytte af bogen.

Begge forfattere har mange års erfaring med udvikling af virksomheder, ledere og team. Bjarne Kastberg har en række bøger bag sig og har bl.a. skrevet God coaching : lederen som coach sammen med Flemming Videriksen i 2007. Her får læseren deres bud på hvordan man opretter og udvikler team, løser konflikter, sikrer at møder bliver effektive m.m., og betydningen af Inner game-begrebet for samarbejdet i team introduceres. Begrebet, der har været kendt i sportens verden siden 1970'erne, er en slags indre dialog mellem vores kontrollerende og dømmende selv 1 og vores intuitive og handlende selv 2. Hvis selv 1 får for meget magt over os som individer eller som team, hæmmer det præstationen. Bogen er veldisponeret, skrevet i et godt sprog og giver læseren genkendelige eksempler og gode praktiske værktøjer til analyse og udvikling af teamkulturen.

Der er stor efterspørgsel på bøger om at organisere arbejdet i team, og bibliotekerne har efterhånden et pænt udvalg med forskellige indfaldsvinkler til emnet. Det specielle ved denne bog er dens fokusering på Inner game-begrebet, men ellers deler den nogenlunde indhold og niveau med Teamwork - metoder til effektivt samarbejde, 2008.

God bog at konsultere både i forbindelse med oprettelsen og udviklingen af team.


Projektledelse

Årg. 16, nr. 3 (2012)

af

af

Søren Brønchenburg

Årg. 16, nr. 3 (2012)