Bøger / skønlitteratur / roman

Efter al sandsynlighed


Beskrivelse


Krimi. Forsvarsadvokaten Guido Guerrieri overtager en sag om et barnemord. En gadehandler er set nær gerningsstedet, og da han har et billede af den dræbte dreng synes sagen oplagt, men en samtale med den sigtede og en nærmere granskning af akterne giver Guerreri et spinkelt håb om frifindelse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2016

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 13. okt. 2016

En yngre advokat med ondt i privatlivet og en velbevaret selvironi overtager en sag om et barnemord, som alle betragter som tabt på forhånd, men en nærmere granskning af akterne giver et spinkelt håb om frifindelse. Krimielskere, italiensfarere og folk med hang til velfortalte historier med en humoristisk snert, vil sluge den.

Der er allerede oversat 4 andre titler i serien om den skarpsindige, reflekterende og sarkastiske advokat, Guido Guerrieri, fra Bari i Syditalien, men dette er første i serien, som alle kan læses selvstændigt. En lille dreng forsvinder fra sine bedsteforældres sommerhus i det sydlige Italien og findes nogle dage senere myrdet. Det lokale politi arresterer hurtigt en formodet drabsmand, som ikke bliver hjulpet væsentligt af en sløv beskikket advokat. Guerrieri overtager sagen, og vi følger hans overvejelser både hvad angår sagen og hans private liv.

Carofiglio, der selv har en baggrund som dommer, skriver veloplagt. Hovedpersonen er sammensat. Arrogant og sagtmodig, men også udstyret med en betydelig selvindsigt. Carofaglio skriver med en egen sarkastisk humor. Han leverer en solid retsalskrimi. Det er den illiusionsløse Guerrieris iagttagelsesevne, der bærer bogen og understreger Carofiglios betydelige kvaliteter.

Svenske Jens Lapidus og tyske Ferdinand von Schirach har allerede ført retsalskrimien til Europa, men der er Michael Dibdins velkendte serie med kommissær Aurelio Zen, som Carofiglio skal konkurrere med på italiensk charme og lokalkolorit.


litteratursiden.dk

d. 31. okt. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 31. okt. 2016

Retssags krimi. Italiensk, atmosfærefyldt og sprudlende. Carofiglios bøger om Guido Guerrieri er anderledes end de fleste andre krimier, jeg læser. Både fordi de er italienske, men også fordi hovedper...


Politiken

d. 16. dec. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 16. dec. 2016