Bøger / faglitteratur / opskrifter

Efter candidakuren : sunde opskrifter uden sukker og hvedemel


Beskrivelse


For folk som har været på candidakuren, og som gerne vil forsætte den sunde livssil, men uden at være helt så striks som man er på selve kuren, fx er fjerkræ, lam og kalv medtaget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 19. feb. 2014

For folk, som har gennemgået en candida-kur og gerne vil videreføre nogle af de sunde principper samt forebygge, at svampen fremtidigt tager magten. Da den indeholder sunde og lækre opskrifter uden sukker og hvedemel, kan den bruges af alle, der vil undgå disse ting. Ligesom den også er rig på vegetaropskrifter.

Cristina Klastrup har arbejdet som alternativ behandler og rådgiver nærmest fra barnsben og i bogsammenhæng er hun forfatter til Candida kogebogen : spis dig rask uden sukker og hvedemel, 2012. I den bog redegjorde hun for candida-svampen, så disse forklaringer springer hun over i nærværende. Bogen er først og fremmest en kogebog med opskrifter til dagens måltider, snacks mv. I forhold til sin forgænger er der blødt lidt op på restriktionerne, idet hun nu tillader lidt røget fisk og andre fødeemner, der er forbudt, hvis man er på candida-kur. På den sorte liste er fortsat svinekød og oksekød, medmindre sidstnævnte er økologisk. Som sukkererstatning bruges ofte dadler og/eller sukrin, som er et naturligt sødemiddel, der ikke påvirker blodsukkerbalancen. Jeg synes, opskrifterne ser indbydende og varierede ud. Fx er der et afsnit med asiatisk inspireret mad. Bogen har spiralryg og en del farvefotos.

De fleste candida-bøger har en del år på bagen bortset fra den allerede nævnte, så det er velkomment med fornyelse i den genre.

Anvendelig og appetitlig bog til folk, der har haft candida, eller andre der gerne vil undgå visse fødeemner og trænger til inspiration og variation.