Bøger / faglitteratur

Efter livet : den nyeste viden om nærdødsoplevelser


Beskrivelse


Gennemgang af 12 forskellige typer af oplevelser der går igen i beretninger om nærdødsoplevelser fra mennesker overalt i verden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2012

af

af

Katja Larsen

d. 24. maj 2012

En bog der især henvender sig til læsere med tro på liv efter døden, eller som selv har oplevet nærdødsoplevelser.

Den amerikanske læge Jeffrey Long har i mange år forsket i samt, via internettet, indsamlet personlige beretninger om nærdødsoplevelser. Dette har resulteret i Efter livet hvor Long og Perry præsenterer en række elementer, som går igen i de fleste nærdødsoplevelser. Forfatterne anvender en videnskabelig vinkel for at bevise, at sindet og bevidstheden ikke blot kan reduceres til ren hjerneaktivitet, der så forsvinder ved klinisk død. Hvor sproget er let at gå til, er emnet måske mere svært at fordøje for de fleste.

Dette er den mest omfattende undersøgelse af nærdødsoplevelser udgivet i bogform. Der findes bøger som fx Don Pipers 90 minutter i himlen fra 2006 samt Min vej mod lyset fra 2010, der er personlige beretninger om nærdødsoplevelser. Efter livet udmærker sig ved at inddrage mange menneskers oplevelser med fænomenet, samtidig med at der gives en videnskabelig vinkel.

En bog til dem der er nysgerrige efter at vide, hvad der sker, når vi er klinisk døde.


Kristeligt dagblad

d. 3. nov. 2012

af

af

Daniel Øhrstrøm

d. 3. nov. 2012