Bøger / skønlitteratur / noveller

Efter stormen : noveller


Beskrivelse


Science fiction-noveller der tidsmæssigt går fra fortiden over nutiden til fjerne fremtider med hovedvægten på humanistiske problemstillinger.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2009

af

af

Per Månson

d. 24. nov. 2009

Udover den oplagte målgruppe: science fiction-læsere, er Harrison med sin brede samfundsmæssige, etiske og filosofiske tilgang til genren læselig for et bredere publikum.

Harrison er pioner indenfor genren og grundlagde allerede i 1938 en af verdens første science fiction-klubber i New York. På dansk er i perioden 1967-96 udgivet 4 romaner ligesom Harrison har bidraget til en række antologier. Novellerne i denne samling strækker sig fra hans skønlitterære debut Klippedykker fra 1951 til Den endeløse nat gryr fra 1992. Harrison er ikke så teknologisk fascineret som mange kolleger, hvorfor hans noveller stadig holder trods en del år på bagen. Han har en meget humanistisk tilgang til genren, der også i dag kan give eftertanker. Tidsmæssigt spænder vi meget vidt fra fortid over nutid til fjern fremtid, og afslutningsnovellen er en beskrivelse af den naturkatastrofe, der udslettede dinosaurerne, som han har udstyret med et højt socialt og erkendelsesmæssigt niveau, og efterlod kloden til små altædende væsener, der evolutionsmæssigt er blevet til læserne af samlingen. Højlitterært sprog er ikke normen i science fiction, men også her er Harrison i den bedre ende.

Samlingen ligger fint på niveau med Harrisons tidligere udgivelser og i den bedre ende af genren.

En veloplagt samling science fiction-noveller, der trods mange år på bagen stadig holder.


litteratursiden.dk

d. 7. jan. 2010

af

af

Jette Holst

d. 7. jan. 2010

Forestil dig en verden, hvor overbefolkningen har nået sin grænse. Regeringen har indført en fødselspolitik, som SKAL overholdes, så da Benedicts kone føder deres tredje barn, falder hammeren. Enten a...


Proxima

Nr. 91 (2010)

af

af

Torben W. Anthony

Nr. 91 (2010)


Himmelskibet

Nr. 25 (2010)

af

af

Thomas Winther

Nr. 25 (2010)