Bøger / skønlitteratur / roman

Efterdønninger


Beskrivelse


Bill og Maggie lever harmonisk og økonomisk trygt i London med deres tre børn. Da den ældste søn Jake omkommer under tsunamien, skyller tragedien ind over familien, som styrer mod det helt store sammenbrud. Intet bliver som før.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2013

af

af

Helle Winther Olsen

d. 14. maj 2013

En familie i opløsning er den vemodige baggrund for en meget sympatisk og læseværdig roman målrettet et kvindeligt publikum. Som læser opsluges man fuldstændigt i nogle timer og vender tilbage til virkeligheden med en tåre eller to i øjenkrogen. Anbefales trygt til læsere af gode engelske romaner.

Australske Maggie giftede sig meget ung med Bill og drog med ham til London. Sammen fik de et dejligt hus, tre dejlige børn og et godt liv som mindsker savnet af søsteren, så alt er således rigtig godt, indtil familien mister deres ældste, sønnen Jake under tsunamien. Tragedien skyller ind over både børn og forældre, som ikke magter rigtigt at tale ud eller tage sig af hinanden i den svære tid. Det ender i skilsmisse, og Maggie er også godt i gang med at støde sine to børn fra sig. Ind i denne ulykke træder den modne kvinde Kate som en slags husholderske, og hun har sandelig også sine grunde til at søge en families varme fællesskab. Det er en rigtig god og ikke for sentimental historie om kærlighed, familien og sorg med sympatiske, varme karakterer - langsom og grundig i sin fortælleform.

Jill Mantell, Juliette Mead og Hilary Mantel kan noget af det samme: at skildre miljøer og personer der fænger og interesserer.

Denne slags britiske romaner er der altid plads til på biblioteket, og da Noble i forvejen er et navn blandt danske læsere med Læsekredsen, Fortiden tur/retur og Til mine døtre, vil den sjældent stå og fylde op.


litteratursiden.dk

d. 17. juni 2013

af

af

Rikke Bødker

d. 17. juni 2013

Maggie og Bills ægteskab forliser, da de mister deres søn i tsunamien. Sød og lidt banal roman om at kæmpe med sig selv og hinanden for at komme videre, når det værste er sket. Bill og Maggie mødes, m...