Bøger / skønlitteratur / roman

Efterladt


Beskrivelse


I korte tekster deler den franske humorist og filminstruktør med nøgtern humor ud af sine oplevelser omkring hustruens død: sorgbearbejdelsen, følelserne som efterladt og omgivelsernes velmenende men ofte akavede reaktioner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2012

af

af

Line Hoffgaard

d. 16. maj 2012

Lille fin bog om sorgen over at miste sin ægtefælle. Vil finde nytte hos alle der har mistet eller læsere med interesse for Fourniers forfatterskab. Forsiden med et fotografi af et par i en sportsvogn matcher det selvbiografiske indhold men vil ikke i nævneværdig grad fange læsernes interesse.

Den franske humorist og filminstruktør Jean-Louis Fourniers betragtninger over at miste sin kone Sylvie. Nærmest henvendt til sin kone med et "du" fortæller han om sorgbearbejdelsen, følelserne som efterladt og omgivelsernes velmenende men ofte akavede reaktioner. Bogen kan samtidig ses som en kærlighedserklæring til hustruen. Bogen er opbygget af små afsnit og fortælles i en nøgtern men ofte humoristisk tone og med en god portion selvrefleksion. Sproget er nøjagtigt og Fournier demonstrerer en stor grad af nærvær i sine tekster.

Fournier har tidligere behandlet personlige udfordringer i to ikke oversatte bøger. På dansk er udkommet Hvor skal vi hen, Far?, 2010, hvor Fournier også bruger selvbiografisk stof. For denne bog vandt han i 2008 den franske litteraturpris Prix Femina. I Men størst af alt, 2009, deler John Nehm sine erindringer om hustruens sygdomsforløb. I novellesamlingen Min mand døde - min kone døde fortæller 25 danskere om at miste deres ægtefælle.

En velskrevet og livsbekræftende lille bog om at miste. Ikke en popsmart bog men en vigtig og rørende lille bog.


Berlingske tidende

d. 6. juni 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 6. juni 2012Informationer og udgaver