Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Efterladte historier


Beskrivelse


Historier der uddyber og fortsætter Tolkiens romaner, Ringenes herre og Silmarillion, og mere detaljeret gør rede for de mange begivenheder og personer i værket.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2004

af

af

Per Månson

d. 17. nov. 2004

Christopher Tolkien har tidligere været i faderens gemmer og udgivet den ufærdige Silmarillion, men der er mange flere papirer. Tolkien har virkelig gennemarbejdet alle sine historier, sprog, landskaber osv., så der findes meget, der har forbindelse med handlingen i hans værker uden de er medtaget i de endelige versioner. En del af dette udgives nu og er kræs for hard core Tolkien-fans. Det er især baggrundsarbejder til Silmarillion og Ringenes herre, der er tale om og det er fortællinger, der både uddyber og fortsætter historierne, som når Gandalf efter ringkrigen forklarer detaljer, der ikke står helt klart i det oprindelige hændelsesforløb. Christopher Tolkien har nænsomt bearbejdet og udstyret alle historier med indledning og udførligt noteapperat, der især forklarer tilknytninger til de tidligere udgivne værker. Bogen afsluttes med et enormt register på over 50 sider, der også virker som ordforklaring på store dele af Tolkiens univers. Det er ikke en bog, man læser selvstændigt, men er man inde i universet er der masser af nye oplysninger og historier.


litteratursiden.dk

d. 18. dec. 2012

af

af

Jens Rasmussen

d. 18. dec. 2012

I ’Efterladte Historier’ leveres kittet, der binder Tolkiens øvrige fortællinger sammen. Anbefales varmt.På trods af relativt få udgivelser strakte Tolkiens forfatterskab sig over fem årtier, og mange...


Jyllands-posten

d. 25. nov. 2004

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. nov. 2004


Politiken

d. 18. dec. 2004

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 18. dec. 2004


Standart

Årg. 19, nr. 1 (2005)

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 19, nr. 1 (2005)