Bøger / faglitteratur

Eftertro : lad os tale om tro, tvivl og det svære valg at forlade en religion


Beskrivelse


Ni interviews med personer, der har forladt Jehovas Vidner, Mormonkirken, Scientology, Pinsekirken eller islam. Om deres barndom, tvivlen på deres religion, om bruddet med troen, og om hvordan livet er som ikke-troende.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 16. maj 2017

Samfundsaktuel bog om ni personer, der har brudt med deres religion og nu lever som ateister. For voksne med interesse i religion i et moderne samfund, og for mennesker som også selv ønsker at bryde med deres trossamfund.

Bogen indledes med forfatterens forord. Derefter følger ni interviews med personer, der har brudt med fortid i Jehovas Vidner, Mormonkirken, Scientology, Pinsekirken og Islam. Interviewene er bygget stort set ens op og indeholder et billede af og faktabokse om den pågældende, samt den religion han/hun har brudt med og afsnit om barndommen, troen, tvivlen, efter troen og personens liv i dag. Efter interviewene følger en rundbordssamtale med de ni personer samt to forskere i religionsvidenskab og social kontrol. Bogen slutter med forfatterens efterskrift samt informationer om foreninger m.m., man kan kontakte, hvis man har brug for hjælp efter at have brudt med en religion eller overvejer at gøre det.

Informativ og interessant interviewbog. Ved at interviewe og samtale med flere forskellige mennesker om bruddet med deres tro, sætter bogen fokus på de ligheder, der er, uanset trosretning. Systemets kontrol over den enkeltes handlinger og liv, angsten, tvivlen og udelukkelsen går igen. Der er en del gentagelser i bogen - flere ting fra interviewdelen går igen i rundbordssamtale. Den sidste del bliver af og til lidt rodet.

Interessante bud på bøger skrevet af afhoppere er: Sunde og syge fællesskaberAllahs fængsel og Allahs fængselInteressante bud på bøger skrevet af afhoppere er: Sunde og syge fællesskaber og .


Kristeligt dagblad

d. 19. okt. 2017

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 19. okt. 2017


Berlingske tidende

d. 16. maj 2017

af

af

Karl Kühlmann Selliken

d. 16. maj 2017


Weekendavisen

d. 19. maj 2017

af

af

Johannes Baun

d. 19. maj 2017