Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Egern


Beskrivelse


Lær om de egern som vi møder i haven og i naturen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2017

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 19. okt. 2017

Læs disse to letlæsningsfagbøger og bliv klog på, hvad egernet bruger sin hale til, og hvorfor haren spiser sin egen afføring. For 7-9-årige.

"Egern" og "Harer" fortæller om udseende, føde, formering, fjender og levesteder for de to dyrearter. Sætningerne er korte, og bøgerne har henholdsvis lix 8/lettal 13 og lix 10/lettal 15. Der er indholdsfortegnelse, farvefotos på alle sider og bagerst et stikordsregister og en liste med forslag til "Læs mere". På straarupogco.dk kan der printes opgaver til bøgerne.

Indskolingsbørn, der har fået hul på læsningen, kan med disse to indbydende fagbøger få oplevelsen af at læse sig til ny viden. Teksten er kort og kommer på en fortællende måde omkring de syv F'er: Form, Farve, Familie, Formering, Føde, Findested og Fjender. De store farvefotos, der fylder siderne ud, virker appellerende og bringer læseren tættere på to dyr, som man også selv har mulighed for at opleve i den danske natur. Bøgerne her er eksempler på, at dyrebøger for børn kan være interessante og læseværdige uden at handle om farlige eller eksotiske dyr.

Gyldendal har udgivet et par bøger, som minder meget om de to hernævnte i både indhold og sværhedsgrad. Det drejer sig om EgernHarerHaren og dens killinger fra serien "Fagfilur", der også har lettal 13, og Harer fra serien "Første fakta" med lettal 15. Et andet bud er Haren og dens killinger, der er lidt længere og lidt sværereGyldendal har udgivet et par bøger, som minder meget om de to hernævnte i både indhold og sværhedsgrad. Det drejer sig om Egern fra serien "Fagfilur", der også har lettal 13, og fra serien "Første fakta" med lettal 15. Et andet bud er Haren og dens killinger, der er lidt længere og lidt sværereGyldendal har udgivet et par bøger, som minder meget om de to hernævnte i både indhold og sværhedsgrad. Det drejer sig om Egern fra serien "Fagfilur", der også har lettal 13, og Harer fra serien "Første fakta" med lettal 15. Et andet bud er , der er lidt længere og lidt sværere.


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 2 (2018)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 71, nr. 2 (2018)