Bøger / faglitteratur til børn

Egern


Beskrivelse


Om egern, deres adfærd, udseende og levevis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2016

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 8. dec. 2016

Vidste du, at en nyfødt koalaunge er på størrelse med en bi? Og vidste du, at et egern næsten kan flyve fra gren til gren? Dette og meget mere kan du læse om i to nye lette fagbøger om koala og egern. Kan læses, hvis man er 8-9 år.

Disse to nye fagbøger er i serien "Fagfilur". Bøgerne har indholdsfortegnelse forrest. Bagest er der stikord og oplysning om, hvor man kan læse mere om dyret. Der er også link til YouTube, hvor man kan se små filmklip med dyret. Bøgerne er delt ind i ni kapitler. Hvert kapitel har en kort tekst på venstre side og et foto i farver på højre side. Teksten er kort og med stor skrift. På nogle opslag er der også små tegninger under teksten. Der er opgaver til seriens bøger på forlagets hjemmeside. Bøgerne har hårdt omslag og et stort farvefoto af dyret på forsiden.

Rigtig fine fagbøger, som lever op til alle krav om en god fagbog. Det kan undre, at man i bogen om koala ikke får at vide, hvad det er for en slags blade koalaen æder, når nu der står, at den næsten kun æder én slags blade. Første kapitel i bøgerne hedder "Gæt", og man får nogle fakta om dyret, men man ved jo godt, hvilket dyr bogen handler om. "Gæt" giver ikke rigtig mening.

To andre lette fagbøger om koala og egern er fx: KoalaerSe! Et egern og Se! Et egernTo andre lette fagbøger om koala og egern er fx: Koalaer og .