Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Einstein og Villy sælger huse


Beskrivelse


Einstein og Villy er arbejdsløse og får lyst til at starte som selvstændige ejendomsmæglere. De får solgt nogle huse, der ikke er til salg.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2013

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 10. dec. 2013

Bogen er i serierne Dingo. Gul og Dingo. Einstein, hvor målgruppen læseteknisk ligger fra 3. klasse, men det vil være en fordel at anvende bogen til fælleslæsning, så en voksen er med, når børnene stiller undrende spørgsmål til teksten - for det vil de. Lix 25.

Oscar K og Dorte K. rumsterer igen. Einstein og hans makker Villy pønser på, hvad de skal lave. De er arbejdsløse og besøger jobcentret, men her kan de ikke rigtig hjælpe. Jo, de får dagpenge. Einstein og Villy læser i "Hvad kan jeg blive" og får lyst til at starte som ejendomsmæglere. De går i gang med opgaven - finder lokalet, gør rent, køber tøj, og fotograferer huse i byen, som de sætter til salg. Einstein regner den ud. Husene er billige, og de skal kun have 50%. Da alle husene er solgt, og ejerne betalt, vil kunderne flytte ind. Men husejerne bliver rasende. Husene er ikke til salg. Einstein og Villy gider ikke høre på deres brok, så de lukker butikken. Klart er det, at der står mere mellem linjerne end på, og selvom teksten er let at læse, og de underfundige illustrationer i Karrebæks kendte streg udvider teksten, er der mange spor og voksne ordspil lagt ud, så en forklaring om indhold og motiv er vigtig.

Det er 3. bog om Einstein. Serien om Skot har den samme voksne tilgang til barnet i bogen.

Oskar K har efterhånden skrevet mange bøger for børn om livet og samfundet, hvor man tænker, er den for børn? Indholdet er alvorligt men humoristisk fortalt. Bogen skal formidles og er meget relevant til fælleslæsning fra 3. klasse.