Bøger / faglitteratur

Einstein tog fejl


Beskrivelse


Debatbog hvor forfatteren kritiserer Einsteins relativitetsteorier og forklarer tidsbegrebet, som han mener hverken Einstein, filosoffer eller den moderne videnskab helt har forstået.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. juni 2020

Debatprovokerende bog, hvor forfatteren kritiserer Einsteins relativitetsteorier, og forklarer tidsbegrebet som han mener, hverken Einstein, filosoffer eller den moderne videnskab helt har forstået. For dig som er interesseret i naturvidenskab og som har mod på at tænke anderledes.

Einsteins relativitetsteorier forklarer ikke tyngdekraften, rummet krummer ikke og tidsrejser hører hjemme i fiktionens verden. Sådan mener forfatteren, som med sin bog forsøger at forklare det altid flygtige tidsbegreb. Under overskriften "Tid" fortæller forfatteren bl.a. om "objektiv og subjektiv tid", forklarer hvad et "nu" er og ser på "tidsrejser". Et afsnit forklarer "Einsteins specielle relativitetsteori". Her er emner som: sorte huller, lysets hastighed, dimensioner og rum-tiden. Et andet afsnit har fokus på "Einsteins generelle relativitetsteori". Til sidst giver forfatteren sit bud på spørgsmålet "Hvad er tyngdekraften så?". Torkild Glaven, der er pensioneret civilingeniør, skriver også, at han føler sig ligesom barnet i H.C. Andersens "Kejserens nye klæder", når han nu modsiger Einstein og den etablerede naturvidenskab. Han har fx også skrevet C++-programmering.

Spændende og interessant anderledes syn på Einsteins relativitetsteorier. Bogen er tilgængelig, selvom du ikke matematisk begavet, men du skal have mod på en tankevridende udfordring.

Om tiden findes fx også Tidens orden.