Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Einstein


Beskrivelse


Den forældreløse dreng Einstein møder hunden Villy. Sammen åbner de en slagterforretning. Kan de få kunderne til at købe deres dyre kød?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 3. dec. 2013

Den første bog i en ny letlæsningsserie, Dingo. Einstein til selvlæsning fra slutningen af 2. klasse (9 år). Til børn, som gerne vil udfordres litterært.

En finurlig, humoristisk og indimellem grum historie om den forældreløse dreng, Einstein. Han vil gerne være vampyr, når han skal til at vælge erhverv, men bliver tilfældigvis slagter, fordi han ser en nedlagt slagterbutik. Han møder slagterhunden Villy. Sammen åbner de slagterbutikken, men de kan ikke få solgt deres varer. De vælger at lukke butikken, fordi kunderne er sure. I virkeligheden er kunderne vrede over, at priserne er alt for høje. Bogen består af seks korte kapitler, hvor teksten er sat i korte linjer. Teksten er dialogfyldt. Illustrationerne er en stor del af historien. Samtidig med at illustrationerne støtter læsningen, har de også deres eget liv. De nærmest tegneserieagtige illustrationer guider læseren gennem bogen, samtidig med at de tilfører historien et nyt lag. Det ses allerede fra indholdsfortegnelsen, hvor alle kapitler har et tegnet ikon.

Temaet findes ikke i andre bøger for målgruppen, men bogens ånd er typisk for forfatteren.

Makkerparret Oscar K. og Dorte Karrebæk har gjort det igen - sammen har de skabt et lille finurligt kunstværk, som fascinerer og rører læseren.