Bøger / faglitteratur

Eksistens og religion : tænkning mellem tradition og modernitet


Beskrivelse


Gennem udvalgte artikler analyserer forfatteren en række tænkere, herunder Søren Kierkegaard, Karl Jaspers, Franz Kafka, Karen Blixen, ligesom hun tager en række temaer op fra eksistensfilosofi, forholdet mellem moral og handling, litteraturens rolle i tænkning og kristendommens funktion i det moderne.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2010

af

af

Kirsten Katholm

d. 8. mar. 2010

En filosofisk fagbog på et videnskabeligt niveau der er målrettet universitetsstuderende og andre med en videregående interesse for filosofiske og religiøse spørgsmål.

I en række artikler diskuterer og analyserer Hannah Arendt en række tænkere, herunder Søren Kierkegaard, Albert Camus, Martin Heidegger, Karl Jaspers, Franz Kafka, Karen Blixen m.fl. Disse forfattere og filosoffer indgår i en systematisk gennemgang med forklaringer på temaer om eksistensfilosofi, religion, tradition og modernitet. Gennem artiklerne formidles en litterær og religiøs tilgang, som viser en aktiv deltagelse i debatten omkring en europæisk kultur og tradition. I en efterskrift af Mikkel Thorup: "Introduktion til en antifilosofisk filosof: Hannah Arendt" er det muligt at få en nærmere redegørelse for Hannah Arents tanker og bogens tilblivelse.

Hannah Arendt (1906-1975) blev født i Tyskland, og flygtede under anden verdenskrig til USA, hvor hun arbejdede som professor i filosofi. Der er udkommet flere af hendes filosofiske værker på dansk.

En væsentlig udgivelse på dansk af en af de store tænkere i det 20. århundrede. I bogen formidles en engageret viden i filosofiske spørgsmål og relationer mellem religion og modernitet.


Kristeligt dagblad

d. 10. apr. 2010

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 10. apr. 2010


Filosofi

2010, nr. 2

af

af

Astrid Holm

2010, nr. 2


Sygeplejersken

Årg. 110, nr. 16 (2010)

af

af

Karen Ellen Spannow

Årg. 110, nr. 16 (2010)


Præsteforeningens blad

Årg. 101, nr. 7 (2011)

af

af

Karen Marie Mortensen

Årg. 101, nr. 7 (2011)