Bøger / faglitteratur til børn

Eksotiske fugle


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2009

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 15. sep. 2009

Serien Verdens spændende dyreliv omfatter otte titler. Det er ikke et egentligt opslagsværk - for der er ingen rigtig systematik - men mere et billedværk, hvor udvalget i høj grad er præget af det spektakulære, farvestrålende og spændende. Og det kan alle naturligvis nyde. Teksten er for større børn og voksne.

Der er mange flotte, flotte helsides billeder i bøgerne om rovfugle, krybdyr og eksotiske fugle. Bøgerne er i A4-format, og der er knivskarpe nærbilleder, men sommetider vil værket gerne have så mange spændende dyr med, at det ender med op til 9 billeder på siden. Teksten er detaljeret nok, når den enten beskriver en dyregruppe eller en enkelt art, og mange af billedteksterne er også fyldige og informative. Udvalget af dyr kan naturligvis diskuteres, men flotte er de, billederne.

Serien består af fem titler ud over de ovenstående: aber, fisk, havets dyreliv, insekter og store katte. I 2008 udkom Verdens dyreliv, som er et digert og systematisk værk, men med meget små billeder. De foreliggende har meget mindre systematik, men har fine og store fotos, som man som regel ellers kun finder i billed-fagbøger.

Det er bøger, som bæres fint af deres farvefotos. Det lidt tilfældige udvalg af dyr gør det sværere at bruge bøgerne som opslagsværk.Informationer og udgaver