Bøger / faglitteratur

Ekspert i undervisning : en antologi om et forskningsbaseret udviklingsarbejde af forholdet mellem uddannelse og profession


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2010

af

af

Hans-Christian Uth

d. 29. okt. 2010

Antologien er én af foreløbig fire publikationer om et forsknings- og udviklingsarbejde vedr. læreruddannelse, praktik og professionsudøvelse. Øvrige udgivelser kan hentes på www.ekspertiundervisning.dk . Bogen henvender sig især til praktiklærere og lærere på professionshøjskolerne samt uddannelsespolitisk interesserede.

Bogens artikler er skrevet af hhv. en forskergruppe fra DPU og en række ansatte ved professionshøjskolerne VIA-UC og UCN samt en praktiklærer. Forskergruppen indleder antologien med artikler om forholdet mellem teori og praksis. Der slås til lyd for en forskelsteoretisk opfattelse, hvor kommunikation står centralt, og hvor "den reflekterende praktiker" som ideal problematiseres. Bogens efterfølgende kapitler behandler en lang række praksiseksempler på samtænkning af læreruddannelsens linjefag, pædagogiske fag og praktikforløb. Eksempler på emner: Projektorienteret praktikarbejde med didaktikrapport, funktionelt samarbejde mellem dansk og pædagogiske fag, trepartsamtalen mellem den studerende, læreruddanneren og praktiklæreren. Mange af disse praksis-kapitler refererer cases og opstiller nyttige diagrammer. Bogen rummer indholdsfortegnelse, reference-lister samt kortfattet forfatterbiografi.

Området har ikke tidligere været genstand for et forskningsbaseret udredningsarbejde.

Beskrivelse af et banebrydende udredningsarbejde om forholdet mellem uddannelse og profession.


Undervisere.dk

Årg. 5, jan. (2011)

af

af

Gunnar L. Clausen

Årg. 5, jan. (2011)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2011, nr. 4

af

af

Anders Øgaard

2011, nr. 4Informationer og udgaver