Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Ekstraordinære rejser i tid og rum : et hyldestalbum med Linda og Valentin


Beskrivelse


Tegneserie. I 2017 er det 50 år siden, den banebrydende science fiction-tegneserie "Linda og Valentin" kom til verden. Den begivenhed har knap 50 danske, svenske og fransktalende tegnere og forfattere ønsket at markere med en kort hyldest i tegneserieform.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2017

af

af

Steffen Kronborg

d. 6. nov. 2017

I 2017 er det 50 år siden, den banebrydende science fiction-tegneserie "Linda og Valentin" kom til verden. Den begivenhed har knap 50 danske, svenske og fransktalende tegnere og forfattere ønsket at markere med en kort hyldest i tegneserieform. For alle fans af "Linda og Valentin"-serien.

Ud over tegneserieindslagene på mellem 1 og 4 sider indeholder hyldestalbummet et interview med seriens ophavsmænd, et interview med dens danske forlægger samt 4 sider fra det kommende "Linda og Valentin"-album, "Erindringer fra fremtiden 2". Den tilsvarende fransksprogede udgave af hyldestalbummet rummer flere sider fra det kommende album samt en række redaktionelle artikler, som ikke er med i den danske version.

"Linda og Valentin" har inspireret mange nordiske serieskabere, så det er en god ide at lade danske og svenske forfattere og tegnere være med til at hylde inspirationskilden. Kvalitetsmæssigt har de skandinaviske deltagere da heller ingen problemer med at leve op til det i øvrigt høje kvalitetsniveau i de fransktalende bidragyderes indslag i antologien. Mest vellykkede er de indslag, som fanger "Linda og Valentin"-seriens specielle blanding af spænding, humor, politik og kønsrollediskussion, hvor især de to sidstnævnte faktorer var ret ukendte størrelser inden for science fiction-genren for 50 år siden.

Hyldestalbums i tegneserieregi har vi tidligere mødt på dansk grund i form af titler som Valhallas vennerLeve Tintin og Leve TintinHyldestalbums i tegneserieregi har vi tidligere mødt på dansk grund i form af titler som Valhallas venner og .


Berlingske tidende

d. 9. jan. 2018

af

af

Kristian Lindberg

d. 9. jan. 2018


Politiken

d. 11. nov. 2017

af

af

Søren Vinterberg

d. 11. nov. 2017


Himmelskibet

Nr. 54 (2018)

af

af

Torben Ægidius Mogensen

Nr. 54 (2018)