Bøger / faglitteratur / erindringer

Ekstremløberen : vilde eventyr i jungle, bjerge og ørken


Beskrivelse


Jacob Juul Hastrup (f. 1970) er den første dansker, der har deltaget i ekstremløb på alle syv kontinenter - alle løb gennem øde og utilgængeligt terræn. Fortælling om sine 15 ekstremløb, om forberedelser, det mentale osv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 14. okt. 2011

En bog, der henvender sig til løbere, men også til læsere, som kan lide at læse bøger om mennesker, der sætter sig - nogle vil sige - vanvittige mål, og som udfordrer sig selv til det yderste.

Jacob Juul Hastrup er den første dansker, der har deltaget i ekstremløb på alle 7 kontinenter - alle løb gennem øde og utilgængeligt terræn fra 160 km i et iskoldt Yukon til 560 km i Australien. I denne bog, som han har lavet sammen med freelancejournalisten Danni Travn, fortæller han om sin barndom og ungdom, som var præget af rastløshed og mange forsøg på at finde den sport, som kunne give ham fysiske og mentale udfordringer og så samtidig eventyrlige oplevelser i naturen. I 2004 meldte han sig til en junglemaraton i Brasilien, og efter den oplevelse vidste han, at nu havde han fundet sin sport. Jacob Juul Hastrup fortæller levende om sine 15 ekstremløb, om forberedelserne, om træningen og selve løbet, men også meget om det kammeratskab og netværk, han efterhånden har fået opbygget, og nok så vigtigt om det mentale ved løbene.

Fra 2006 har vi ultraløberen Jesper Kenn Olsens bog Jorden rundt i løb, men Jacob Juul Hastrups bog om ekstremløb er den første om dette emne på dansk.

Spændende læsning på grund af de gode fortællinger om løbene, men også fordi det er en bog, der lægger vægt på det mentale. Derved bliver det en bog om en mand, der har fundet sig selv. Det startede som et egotrip, men det har nu udviklet sig til at Jacob Juul Hastrup hjælper andre med at holde humøret og modet oppe.