Bøger / faglitteratur til børn

Ekstremsport


Beskrivelse


Om forskellige eksempler på ekstremsport. Om vilde rekorder og om de særlige mennesker, der vover sig ud i de ekstreme sportsbegivenheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 5. apr. 2019

I fagbogen fortælles om ekstreme sportspræstationer som ironman, cliff diving, space jump, superpipe, ultracykling samt fridykning. For alle fra 11 år.

Bogen hører til serien "Fagklub". Den handler om vilde bedrifter indenfor sportsgrene, der ofte ender med at blive yderst farlige for deltagerne - deraf navnet ekstremsport. Bogen indeholder beskrivelser af rekorder, eksempler på ekstreme bedrifter samt krav til konkurrencedeltagelse. Bogen har indholdsfortegnelse og et stikordsregister. Udover en generel beskrivelse af de forskellige sportsdiscipliner, herunder også et historisk rids, bliver kendte sportsudøvere præsenteret. De har udført præstationer, der har udmøntet sig i medaljer. De fleste er danske deltagere. Omslaget viser en udspringer i Red Bull Cliff Diving i 2015, hvor deltagerne sprang 27 meter ned i havnebassinet fra toppen af Operabygningen i København.

Bogen er multimodal, idet den er sammensat af flotte fotos med billedtekster, forklarende faglig viden sat med blå typografi, en brødtekst med store typer, faktaspots samt QR-koder med YouTube-klip. Bogen er kategoriseret til niveau "rød" - øvede læsere på mellemtrinnet. De mange flotte fotos af sportsudøvere og teksten, der beskriver de ekstreme bedrifter, vil fascinere målgruppen.

Ekstremsport fra Flachs supplerer titlen ved at tilføje yderligere ekstreme sportsgrene.


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 5 (2019)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 72, nr. 5 (2019)