Bøger / faglitteratur / rejseførere

El Camino : en rejse for krop og sjæl


Beskrivelse


Forfatterens personlige rejseskildring fra hendes pilgrimsvandring af Camino Francés fra Saint Jean Pied-de-Port til Santiago de Compostela, samt praktiske oplysninger og råd til planlægning og gennemførelse af egen vandring.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2009

af

af

Per Månson

d. 10. dec. 2009

Først og fremmest en hjælpebog til de efterhånden mange, der tager pilgrimsrejsen til Santiago del Compostela i Nordspanien (fra godt 400 i 2004 til godt 800 i 2007), men mange af rådene kan bruges af vandrere på korte eller længere ture hvor som helst.

Forfatteren er oprindelig bankuddannet, men beskæftiger sig nu med alternativ terapi og foredrag og beskriver sig selv som først og fremmest et naturmenneske. Første del af bogen er en samling mails til vennerne fra hendes knap 900 km lange vandring i 2007, der strakte sig helt til Finisterre. Derefter følger en meget grundig beskrivelse af praktiske forberedelser, oppakning, ruten osv., helt ned til bedste trusser og forrettelse af nødtørft. Den er faktisk meget anvendelig og pædagogisk, og der er tips til alle, der bevæger sig i naturen, men selvfølgelig mest til vandreturister og pilgrimme. Bogen er ikke på nogen måde frelst, men meget praktisk og velskrevet og illustreret med en række fotos samt nyttigt udenværk: bibliografi, adresser, parlør m.m.

Der er kommet i hvert fald fire bøger på dansk de senere år, hvor Henrik Tarps Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela fra 2008 ligner denne mest som praktisk håndbog.

En meget anvendelig brugsanvisning til pilgrimsruten til Santiago de Compostela, der også kan bruges af vandrere på andre ruter.