Bøger / skønlitteratur til børn / roman

El Clásico


Beskrivelse


Ronaldo og hans familie skal på efterårsferie til Barcelona. Som en overraskelse har hans forældre købt billetter til El Clásico. Men uheldigvis bliver billetterne stjålet. Kommer Ronaldo mon alligevel ind og ser den spændende kamp?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2014

af

af

Pia Petersen

d. 26. maj 2014

Femte bog i serien om Ronaldo og FC Fodboldvenner. Til selvlæsning for de 7-8-årige, kan højtlæses fra ca. 6 år. Rigtig god actionpræget forside i seriens stil.

I denne bog skal Ronaldo på efterårsferie til Barcelona med sin far, mor og storesøster Amalie. Han ville hellere have været til Madrid, så han kunne have set Santiago Bernabéu. Men han bliver glad, da hans forældre afslører at de har købt billetter til "El Clasico", kampen mellem FC Barcelona og Real Madrid, på Camp Nou. Der sker dog det, da de er på sightseeing på Ramblaen, at morens pung og billetterne bliver stjålet og værre er det at Ronaldo bliver væk. De har heldigvis aftalt et mødested nede på stranden, hvor Ronaldo går ned. Hans familie er der ikke, men han møder tre spanske drenge, som han spiller strandfodbold med. Heldigvis går der ikke så længe før hans familie kommer og finder ham og ift. "El Clasico" hjælper hans nye strandfodboldvenner, så han ikke går glip af kampen. Veldisponeret og velfortalt historie med fine illustrationer, der understøtter fortællingen.

Femte bog i serien følger fint de andre bøger, men handler mere om familie, ferie og udenlandsrejse end om at spille på et fodboldhold og tage til kampe. Andre fodboldserier der kunne være interessante for målgruppen kunne være FC Mezzi og Fodboldholdet Frøerne.

Velfortalt femte bog i serien. Dog mere fokus på familie og ferie og strandfodbold end på klubfodbold og vennerne i Danmark.


Weekendavisen

d. 27. juni 2014

af

af

Emil Blichfeldt

d. 27. juni 2014