Bøger / skønlitteratur / roman

Eleanor Oliphant har det helt fint


Beskrivelse


Sorgmunter roman om den kiksede Eleanor, der får uventet hjælp til at erkende den barske sandhed om sin egen opvækst.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2018

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 18. okt. 2018

Sorgmunter roman om den 30-årige kiksede Eleanor, der får vendt op og ned på sit liv, da hun møder it-manden Raymond. For voksne læsere af chick lit romaner med en lidt mere barsk historie.

Eleanor har det "helt fint", selvom hun er single, tæt på de tredive og har en stueplante som bedste ven. Hun spiser frokost alene på jobbet og planlægger i fritiden et møde med den perfekte mand, som kan leve op til moderens høje standard. Da hun møder den jævnaldrende Raymond og den ældre Sammy ændrer hendes sociale liv sig og Eleanor må gøre op med en traumatisk opvækst, der både har givet hende ar i ansigtet og på sjælen. Romanen er delt i tre dele, hvor Eleanor er fortælleren.

Vi griner og græder sammen med Eleanor Oliphant. I et kækt sprog viser forfatteren os, hvordan Eleanor klarer sig igennem ydmygelser, hån og selvbebrejdelser og langsomt, langsomt får mod til at åbne sig op for andre mennesker og konfrontere sig med en barsk hemmelighed om sin egen familie. Slutningen er overraskende.

Min mor plejede at sigeMit knap så perfekte livBrødre i blodet og Mit knap så perfekte liv handler også om mor-datter forhold og om yngre kvinders jagt på det perfekte liv. Eleanors overvejelser om hvordan man skal gebærde sig og ikke gebærde sig i forhold til andre mennesker minder om tonen i romanen Brødre i blodet fra 1996, der i 2003 blev filmatiseret med titlen "Elling"Min mor plejede at sige og handler også om mor-datter forhold og om yngre kvinders jagt på det perfekte liv. Eleanors overvejelser om hvordan man skal gebærde sig og ikke gebærde sig i forhold til andre mennesker minder om tonen i romanen Brødre i blodet fra 1996, der i 2003 blev filmatiseret med titlen "Elling"Min mor plejede at sige og Mit knap så perfekte liv handler også om mor-datter forhold og om yngre kvinders jagt på det perfekte liv. Eleanors overvejelser om hvordan man skal gebærde sig og ikke gebærde sig i forhold til andre mennesker minder om tonen i romanen fra 1996, der i 2003 blev filmatiseret med titlen "Elling".


litteratursiden.dk

d. 7. dec. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 7. dec. 2018

Humoristisk, tåkrummende og hjertevarm feelgood roman om den excentriske, men elskelige Eleanor Oliphant, og om ensomhed og skæbnen. Én af årets mest uforglemmelige læseoplevelser. Man griner, græder...