Bøger / faglitteratur til børn

Elefant


Beskrivelse


Læs om elefanten. Elefanter er kloge dyr, der lever i flok og passer på hinanden, når der er fare på færde. Læs også om deres fjende. Fagbog fra 6 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2022

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 4. mar. 2022

Læs om elefanten. Elefanter er kloge dyr, der lever i flok og passer på hinanden, når der er fare på færde. Læs også om deres fjende. Fagbog fra 6 år.

"Elefant" er en lille fagbog, der giver et indblik i fakta om de store dyr. Der er fokuseret på elefantens udseende, vægt og alder. Der er et opslag om elefanten som flokdyr, et afsnit om deres unger, og at elefanter har store hjerner. Til sidst er der et afsnit om deres eneste fjende. Der er indholdsfortegnelse og stikordsregister. Bogen hører til serien "Fakta 1". Omslaget viser en elefant.

Bogens opbygning overholder genren for en fagbog. Indholdet på de 6 opslag er udvalgt, så læseren får enkelte fakta om elefanter. Brødteksten er overskuelig og kortfattet, og den kan give læsere lyst til at læse mere om elefanter. Ved foto af en elefant er påsat ord, der med pile viser til hale, stort hoved mv. Man kunne nøjes med at skrive "stødtand" og "snabel" som fokus på noget særligt for elefanten. En meget lille illustration viser elefantens udbredelse. Det er småt og gnidret vist. Flere fotos virker tilfældige - ved et nærbillede af elefanten, drejer opslaget sig om, at elefanten er et klogt dyr.

I serien "Fagfilur" anbefales ElefantElefanter, let-tal 14. Mere uddybende om emnet, med bedre illustrationer, men også sværere at læse, anbefales er med lix 24 i serien "Fakta Max"I serien "Fagfilur" anbefales Elefant, let-tal 14. Mere uddybende om emnet, med bedre illustrationer, men også sværere at læse, anbefales med lix 24 i serien "Fakta Max".