Bøger / faglitteratur til børn

Elefant


Beskrivelse


Om elefanter, deres adfærd, udseende og levevis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2014

af

af

Inge Lykke

d. 27. okt. 2014

Rotten har en blød pels og er god til at lugte og høre, men alligevel er der mange, som ikke kan lide den. Vidste du, at elefanten er gravid i to år, og at den også kan være et husdyr? Læs bøger i serien Fagfilur og få mere viden. Til selvstændig læsning til børn fra 7-8 år.

I elefantbogen fortælles, hvor stor den er, hvad den spiser og drikker, hvor smart snabelen er, lidt om ungerne, og at den også er et husdyr i Asien. I rottebogen hører vi om dens udseende, at den gør skade, dens stærke tænder, sanserne, ungerne, og at den også kan være et kæledyr. Der er ni dobbeltopslag i bøgerne, hvor den ene side er et stort farvefoto. Overfor er teksten skrevet med store typer og med stor linjeafstand. Der er fra fire til seks linjer pr. side. På nogle tekstsider er der små tegninger, som viser, det du læser.

Tekstsiderne er meget enkle og overskuelige. Sammen med de små tegninger er teksten nem at forstå. Den lille Fagfilur holder sidetallene på alle tekstsiderne. En sød ide. Flotte farvefotos.

Om samme emne findes fx Rotten og dens ungerElefanterElefanter, Elefanter, Elefanter. De nye bøger er lidt lettereOm samme emne findes fx Rotten og dens unger, , . De nye bøger er lidt lettereOm samme emne findes fx Rotten og dens unger, , . De nye bøger er lidt lettere.