Bøger / faglitteratur / bibliografier

Elefanten : en biografi om Flemming Juncker


Beskrivelse


Biografi om Flemming Juncker (1904-2002), som grundlagde Junckers Savværk og under krigen deltog i modstandsbevægelsen. Med et stort kildemateriale portrætteres iværksætteren som ved siden af at være godsejer, og forstmand ledede en af Danmarks store industrielle arbejdspladser.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Knud Weile

2007

En på alle måder stor biografi om modstandsmanden, iværksætteren og den spændende personlighed Flemming Juncker.

Ekstra bladets tidligere chefredaktør sætter med denne beskrivelse af Flemming Junckers lange liv og virke et minde over en person, der satte sit umiskendelige præg på dansk landbrug, erhvervslivet, modstandskampen og samfundsdebatten. Forfatteren kender og bruger sine skriftlige kilder, men lader i højere grad de personer der har mødt hovedpersonen komme til orde, og på baggrund af et stort persongalleri får man et godt og nuanceret billede af Juncker som et menneske med mange gode (og dårlige) sider, en reformator inden for landbrug og træindustri og en borgerlig oprører, der altid fulgte egne veje. Der graves i mange af konflikterne omkring Juncker, både fra besættelsestiden og fra sagerne omkring Junckers Savværk og godset Overgård, og her lægger forfatteren ikke fingrene imellem, når der skal udpeges skurke.

Flemming Juncker skrev selv flere erindrings- og debatbøger, der i sin tid blev solgt og læst meget, ligesom man kan finde meget stof om Juncker i litteraturen om besættelsestiden.

En fin biografi, hvor forfatteren fastholder læseren i sin detaljerige beskrivelse af mennesket Flemming Juncker, som man lærer at kende på godt og ondt. Bogen er både for biografilæserne og interesserede i modstandsbevægelsens historie.


Berlingske tidende

d. 15. sep. 2007

af

af

Mogens Rüdiger

d. 15. sep. 2007


Weekendavisen

d. 21. sep. 2007

af

af

Niels Barfoed

d. 21. sep. 2007


Jyllands-posten

d. 13. sep. 2007

af

af

Tage Clausen

d. 13. sep. 2007