Bøger / faglitteratur til børn

Elefanter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2011

af

af

Karsten Boll

d. 4. juli 2011

Læsere i 2.-3. klasse - 8-9 år - er målgruppen for denne fagbog i serien Små fakta fra Flachs. Bogen vil kunne bruges til faglig læsning eller interesselæsning. Forsidebilledet af to elefanter skal nok fange interessen.

På 32 sider er det lykkedes forfatteren at lave en fagbog med et fornuftigt indhold set i forhold til målgruppen. Både alder, arter og deres særkender samt levesteder er medtaget. De mange fotos af elefanter i forskellige situationer udvider forståelsen sammen med den tilhørende tekst. Desuden er der velvalgte sammenligninger og oplysninger i faktabokse på enkelte opslag. Teksten er naturligt kortfattet og sproget tilpasset målgruppen (lix 16,6). Forrest er der indholdsfortegnelse og bagest er der både stikordsregister, enkelte ordforklaringer og henvisninger til andre supplerende titler og websider.

Bogen er ikke så omfattende som Aggers Elefanter på arbejde, før & nu (10/42), men mere fyldig end Gollanders Elefanter (04/29) og Pøhlers Elefanter (01/19). Bogen minder lidt om Morgans Elefanter (05/41).

Meget anvendelig fagbog til skole- og børnebiblioteker til den første faglige læsning eller interesselæsning om elefanter for børn fra 8-9 år.