Bøger / skønlitteratur / roman

Elefanterne : en krønike


Beskrivelse


Historien om fem mandlige studerende som over tid bliver venner, med alt hvad det indbefatter af jalousi, forelskelse, hemmeligheder og fortrolighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 21. juni 2019

En krønike om fem studiekammerater i tiden 1967-2000. For læsere af romaner om venskab og almindelige menneskers liv generelt.

De fem studiekammerater mødes da de alle har bestået Filosofikum på Københavns Universitet i 1967. De beslutter sig for, at de fremover vil mødes den sidste fredag i måneden på Det lille Apotek, for at drikke en elefantøl eller to. De kender egentligt ikke hinanden så godt, men som tiden går åbner de sig for hinanden, introducerer partnere og fortæller personlige ting om sig selv og til sidst bliver de venner. Bogen foregår i København og omegn og udover de fem mandlige hovedpersoner Henning, Erwin, Svend, Ulrik og Niels bliver vi også introduceret for nogle af kvinderne i deres liv, som derved også får en stemme i romanen.Forfatterens senest roman er Tigerens smil.

Bogen kommer vidt omkring, bl.a. spørgsmålet om Danmarks deltagelse i EU, homoseksualitet, musik, aseksualitet, børn, depression og stofmisbrug er nogle af de emner der berøres. Bogen er velskrevet og det er nogle fine karakterer der optræder i historien. At bogen spænder over så mange år gør, at det primært er nedslag i hovedpersonernes liv man hører og det synes jeg fungerer rigtig godt. Du kan som læser selv udfylde hullerne.

For enden af perronenBlå brorTigerens smil og Blå bror minder i stemning og emner om den aktuelle udgivelse Tigerens smilFor enden af perronen og minder i stemning og emner om den aktuelle udgivelse Tigerens smilFor enden af perronen og Blå bror minder i stemning og emner om den aktuelle udgivelse .