Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Elevatoren til jordens indre


Beskrivelse


Da videnskabsmanden Dr. Zararov sender Viggo og Mylle på en rejse til jordens indre for at finde en sjælden grøn krystal, kommer de to drenge ud for alskens farer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2011

af

af

Tove Delica

d. 23. juni 2011

Første 2 bøger i en ny sjov serie om de 2 venner Viggo og Mylle og den excentriske Dr. Zakarov. Bøgernes forside viser fint, hvad det handler om: en underholdende lidt fjollet fantasy-historie med uskadelig spænding og crazy illustrationer, der især vil appellere til drenge fra 9 år.

Forfatteren har lavet en del dramatik, men er nok mest kendt for Virtus og Lille Lorteunge, 2010. Hans stil er crazyhumor og fantasy kombineret med dansk dagligdag. I Elevatoren til jordens indre sender den distræte videnskabsmand Dr.Zakarov de to drenge på en farefuld rejse til jordens indre for at finde en sjælden grøn krystal helt uden betænkeligheder og forberedelse. I Tidspillerne har Dr.Zakarov opfundet nogle piller, der kan få én til at rejse frem og tilbage i tiden. Viggo og Mylle overtales til at rejse tilbage til stenalderen for at redde hans videnskabelige ære, og det bliver en tur med mange farer, en rasende hulebjørn,en kæmpeørn og en forkælet stenalderpige. Sproget er letlæst i en meget åben sats, og udgør et perfekt match med de sjove livlige tegninger.

Bøgerne kan i sin stil ligne Kirsten Harilds bøger om Cornelius Krut, der har samme illustrator. Begge fungerer med blandingen af sjove tegninger, crazyhumor og fantasi næsten som en udvidet tegneserie. Jeg kommer også til at tænke på Dennis Jûrgensens gamle serie begyndende med Balladen om den forsvundne mumie, der dog er sværere.

Underholdende og letlæst med særlig appel til lidt læsevage drenge.