Bøger / faglitteratur

Elevcentreret skoleledelse


Beskrivelse


Bygger på den nyeste forskning i, hvilken form for skoleledelse der har den største effekt på elevernes læring og præsenterer fem ledelsesdimensioner og tre centrale ledelseskompetencer, som tilsammen giver et detaljeret og evidensbaseret billede af de ledelsespraksisser, der med størst sandsynlighed fremmer læring og undervisning af høj kvalitet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. dec. 2014

Tankevækkende udgivelse for skoleledere, der vil optimere elevernes udbytte af undervisningen. Har stor relevans for skoleledere i al almindelighed og er oplagt ved uddannelse og videreuddannelse af skoleledere.

Viviane Robinson er skoleledelsesforsker fra New Zealand. Hendes forskning har resulteret i udarbejdelsen af fem ledelsesdimensioner og tre centrale ledelseskompetencer, som fremmer elevernes læring. I denne bog præsenterer hun disse dimensioner og kompetencer.

Bogen er velstruktureret, teoretisk velfunderet og samtidig praksisnær med mange praktiske eksempler. En guldgrube for skoleledere i både grundskolen og på de videregående uddannelser.

Der er stort fokus på skoleledelse i den pædagogiske verden i disse år, og skoleledelsen er under stor forandring. Der udkommer derfor også mange bøger om skoleledelse i al almindelighed og om nye typer skoleledelse. Det vil være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Læringscentreret skoleledelseSkoleledelse i forandring, der også omhandler elevcentreret skoleledelse, eller Skoleledelse i forandringDer er stort fokus på skoleledelse i den pædagogiske verden i disse år, og skoleledelsen er under stor forandring. Der udkommer derfor også mange bøger om skoleledelse i al almindelighed og om nye typer skoleledelse. Det vil være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Læringscentreret skoleledelse, der også omhandler elevcentreret skoleledelse, eller .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. apr. 2015

af

af

Karen Porsborg Nielsen

d. 7. apr. 2015