Bøger / faglitteratur

Elevperspektiver


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Denne antologi tager udgangspunkt i skoledagen set fra elevens perspektiv, for på den baggrund at forbedre elevernes skolegang. Bogen har relevans for lærere, lærerstuderende, skolepolitikere samt andre med engagement i grundskolen.

Indhold

Hvad er elevperspektiver? (Claus Munch Drejer: Tre perspektiver på eleven. Søren Pjengaard: Fem forskellige elevperspektiver med konsekvenser for skolens praksis og dannelsesopgave. Kit Stender Petersen: Et børneetisk perspektiv : om solidaritet og opmærksomhed i arbejdet med børn og unge. Katrine Cecilie Weiland Willaa: Følelsesreglernes betydning for børns følelsesmæssige trivsel i indskolingen). Hvorfor er elevperspektiver væsentlige at medtænke i skolen som praksisform? (Tekla Canger: Fortællingens potentiale : unges perspektiver på marginalisering. Laila Colding Lagermann: Inddrag maraginaliserede unge som en del af løsningen - ikke blot som en del af problemet. Ditte Dalum Christoffersen: "Jeg kan ikke sidde stille". Louise Klinge: Børns perspektiver på relationen til deres lærere). Hvordan kan man arbejde med elevperspektiver i skolen (Micki Sonne Kaa Sunesen: Eleven som forsker. Suna Christensen: Klimastrejke som skoleudviklingsperspektiv. Pernille Rosenkilde: Inddragelse af elevperspektiver i en inkluderende praksis. Visual thinking strategies : at støtte elever i at sætte ord på det, de ser / Anne Zieler & Marie Abel Heise. Kedsomhed i skolen / Mette Marie Ledertoug & Nanna Paarup)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2021

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 1. mar. 2021

Denne antologi tager udgangspunkt i skoledagen set fra elevens perspektiv, for på den baggrund at forbedre elevernes skolegang. Bogen har relevans for lærere, lærerstuderende, skolepolitikere samt andre med engagement i grundskolen.

Antologien består af 13 kapitler skrevet på baggrund af forfatternes praksiserfaringer eller forskningsresultater. Bogen er bygget op over tre dele. Første del fokuserer på, hvad elevperspektiver er. Anden del fortæller, hvorfor det er vigtigt at medtænke elevperspektiver i skolen. Og tredje del går skridtet videre og forklarer, hvordan det kan gøres.

Det er en både god og velfunderet udgivelse, som sætter fokus på nogle væsentlige problematikker i elevers skoleliv og viser veje frem. En oplagt udgivelse at fordybe sig i på lærer- og pædagoguddannelsen. Antologiens enkelte kapitler kan læses uafhængigt af hinanden, men fungerer bedst samlet.

Vil du læse mere, kan titlerne Hvad er meningen?Til kamp mod kedsomhedFra kedsomhed til trivsel i skolen, Til kamp mod kedsomhed og Fra kedsomhed til trivsel i skolen anbefalesVil du læse mere, kan titlerne Hvad er meningen?, og Fra kedsomhed til trivsel i skolen anbefalesVil du læse mere, kan titlerne Hvad er meningen?, Til kamp mod kedsomhed og anbefales.



Informationer og udgaver