Bøger / skønlitteratur / roman

Elfenbenselefanten


Beskrivelse


I 1755 rystes Sevilla af et jordskælv. Med byen og denne begivenhed som ramme fortælles om en families dramatiske skæbne gennem tre generationer. Historien fokuserer på en lille elefantfigur i elfenben og de religiøse billeder på tårnet på Sevillas katedral.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2011

af

af

Kirsten Katholm

d. 8. mar. 2011

En letlæst underholdende historisk roman om en families skæbne i tre generationer, som rummer både kærlighed og spænding.

I 1755 rystes Sevilla af et jordskælv. Denne katastrofe fører til, at den unge smukke enke Julia, der ejer byens store trykkeri, beslutter at gifte sig med en af sine medarbejdere den flotte og lidt mystiske León Montenegro. Han er i besiddelse af en lille elefantfigur i elfenben, der betyder, at han og hans efterkommere efter ham, er udvalgt, som de kristnes repræsentant til at spille et afgørende skakspil. Dette skal afgøre, om La Giralda, tårnet på Sevillas katedral, skal bevare sit muslimske udtryk eller overgå til de kristne spaniere, der havde generobret Sevilla i 1300-tallet. Forskellige religiøse ordener efterstræber de udvalgte personer og fortællingen intensiveres omkring tidspunktet for det sidste parti skak. Sprogligt er romanen let at læse, og den spændende handling integrerer fint det historiske indhold og de mange fakta omkring skakspillet. Forfatteren kommenterer i efterordet de historiske begivenheder i relation til, hvad der er fiktion. Det er den spanske forfatters første roman på dansk.

Denne roman kan sammenlignes med historiske romaner af spanske forfattere som Arturo Pérez-Reverte, Carlos Ruiz Zafón og Ildefonso Falcones.

Elfenbenselefanten er en historisk roman med dramatik, kærlighed og spænding. I handlingen blandes på underholdende måde fiktion med faktiske historiske hændelser om Sevilla, munkeordener, folkeslag og krige.


litteratursiden.dk

d. 28. mar. 2011

af

af

Marit Haugaard

d. 28. mar. 2011

Sevilla i det 18. århundrede, smukke og stærke kvinder, kærlighed og had i lange baner, skak og konspirationer – min sjæl hvad vil du mer'? Denne anbefaler ville nok gerne have læst en bedre roman. 'E...


Berlingske tidende

d. 29. apr. 2011

af

af

Eva Pohl

d. 29. apr. 2011


Jyllands-posten

d. 30. apr. 2011

af

af

Anne Chaplin Hansen

d. 30. apr. 2011


Weekendavisen

d. 8. apr. 2011

af

af

Morten Beiter

d. 8. apr. 2011