Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Eliksiren


Beskrivelse


Da gadepigen Helene bliver tilbudt en klækkelig sum for en, tilsyneladende, nem opgave er hun først lidt mistænksom, men siger alligevel ja. Det går dog snart op for Helene at der er store kræfter på spil og kan have store konsekvenser for hende selv og for dem hun har kær.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 24. nov. 2015

Hvad ville du gøre hvis du fik et tilbud, der var for godt til at sige nej til? Selvom gadepigen Helene først er skeptisk takker hun ja til at udføre et meget velbetalt og mistænkeligt nemt stykke arbejde. Men det er ikke uden konsekvenser. For piger og drenge fra omkring 12 år og op, der elsker et godt gys!.

16-årige Helene er hjemløs og lever på gaden. En dag møder hun en mand, der giver hende et tilbud; hver dag skal hun røre i en gryde og for det får hun 1000 kr. om ugen og et sted at bo. Manden, der hedder Laurits, mener nemlig at Helene har magiske kræfter. Men hvad er der i gryden? Har Helene magiske kræfter, som Laurits påstår? Og hvem er Laurits i virkeligheden? De viser sig snart at Helenes nye job ikke er uden store personlige konsekvenser. Forfatteren har udgivet flere ungdomsbøger, heraf flere som e-bøger. Bogen er gennemillustreret af Nathascha Friis.

Velskrevet gyserhistorie for større børn og unge. Sproget er nutidigt og spændingskurven er støt stigende igennem hele bogen. Bogens kraftige sider fremstår gamle og gulnede og dette bidrager - sammen med illustrators gruopvækkende og stemningsmættede tegninger - til uhyggen.

Er man vild med denne slags gysere burde også Dæmonernes spilHekseplaneten og Hekseplaneten være sikre hitsEr man vild med denne slags gysere burde også Dæmonernes spil og være sikre hits.