Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Elis verdensrum


Beskrivelse


Eli bliver 6 år i dag. Hans far er sømand og afsted på en lang tur. Eli tænker meget over tiden. Den føles lang når man savner nogen og kort andre gange, og der er årstider og nat og dag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2017

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 8. aug. 2017

Eli bliver 6 år i dag. Hans far er sømand og afsted på en lang tur. Eli tænker meget over tiden. Den føles lang når man savner nogen og kort andre gange, og der er årstider og nat og dag. Billedbog fra 5 år.

Eli tænker meget over tingene. Han følger med på globussen sammen med sin mor og flytter en knappenål rundt, så han kan følge med i, hvor hans sømandsfar er. Nogle gange føles det som om tiden er gået i stå, andre gange flyver tiden af sted. Når det er vinter hos Eli, er det sommer der hvor Far er, og når det er dag hos Eli, er det nat hos Far. Og mens tiden går vokser han også. Der er nok at tænke over, når man er seks år og savner sin far! Så kommer der fødselsdagsgæster, gaver og postkort fra Far. Nu kan de flytte knappenålen på globussen igen, for nu er Far på vej hjem. Det er forfatterens debutbog. Illustrator Otto Dickmeiss er kendt fra mange børnebøger, fx Lillefingeren.

En rigtig velskrevet bog, trykt på lækkert papir og med flotte illustrationer. Her er meget at tænke over og tale om. De lidt surrealistiske illustrationer supplerer teksten virkelig godt og udvider historien.

Stemningen i bogen, hvor en lille dreng iagttager verden intenst og tænker dybt over tingene, kan minde om Garmanns sommer, som også har illustrationer med et element af surrealisme.


Information

d. 28. okt. 2017

af

af

Kamilla Löfström

d. 28. okt. 2017