Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Elise og den brugte hund


Beskrivelse


Elise bor sammen med sin far på Vesterbro. Hendes mor er i Brasilien. Elise savner hende frygteligt. Elise får en brugt hund, der kan tale. Sammen oplever de en hel masse - bl.a. holder de månen i en snor.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 10. maj 2016

Vidunderlig, sørgmunter bog om savn og venskab. Om Elise, der er stærk, stædig og sårbar, og hendes talende hund, Duddi. Højtlæsning fra 5 år, selvlæsning fra 9 år.

Elise bor med sin far på Vesterbro. Han spiller violin til bryllupper og begravelser, og ind imellem foran Illum. Moren er i den brasilianske jungle og overvåger byggeriet af en hængebro. Og det har hun været længe, alt for længe, synes Elise. Elise ønsker sig en hund, men det er småt med penge, så hun får en brugt hund. McAduddi (eller bare Duddi) er ikke helt almindelig, den har nemlig kunnet tale lige siden den fik talegaven af sin mor. De to bliver gode venner og når de er sammen holder Elise månen i en snor. Men en dag er Duddi der ikke længere. Han er rejst til Aberdeen, som er hundsk for at dø.

Fortællingen om Elise er både sørgmodig og virkelig sjov. Sproget er eminent; humoristisk med kendte udtryk brugt på nye måder, fx den med hundens talegave, og stemningsskabende, som "novembers dage er malet med støvregn". Der er sjove og filosofiske samtaler, og så er den befolket af karakterer med hver deres særheder, som alle holder af Elise. En Reuterfan vil nikke genkendende til betydningen af saltbomber, Odsherred mm. Det er en tidløs fortælling, der er helt og aldeles i øjenhøjde med børn. Kort sagt, Bjarne Reuter er i sit es.

Tag sødmen og det fantasifuldt legende fra Kaptajn Bimse & Goggeletten, det umage venskab fra Os to, Oskar - for evigt (Ill. Ursula Seeberg) og lidt af savnet og alvoren fra En som Hodder, så har man stemningen i denne bogKaptajn Bimse og GoggelettenOs to, Oskar - for evigtEn som HodderTag sødmen og det fantasifuldt legende fra Kaptajn Bimse & Goggeletten, det umage venskab fra (Ill. Ursula Seeberg) og lidt af savnet og alvoren fra En som Hodder, så har man stemningen i denne bogTag sødmen og det fantasifuldt legende fra Kaptajn Bimse & Goggeletten, det umage venskab fra Os to, Oskar - for evigt (Ill. Ursula Seeberg) og lidt af savnet og alvoren fra , så har man stemningen i denne bog.


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2016

af

af

Litteratursiden

d. 19. nov. 2016

Bjarne Reuter har gjort det igen – skrevet en smuk, poetisk og rørende lille højtlæsningsbog for de 5 – 8 årige. Elise vil gerne have en hund, men da hendes far ikke har særlig mange penge, vil hun go...


Jyllands-posten

d. 28. maj 2016

af

af

Marie Theilmann

d. 28. maj 2016


Berlingske tidende

d. 13. maj 2016

af

af

Kari Sønsthagen

d. 13. maj 2016


Information

d. 18. juni 2016

af

af

Kamilla Löfström

d. 18. juni 2016


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 5 (2016)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 69, nr. 5 (2016)