Bøger / skønlitteratur / roman

Elizabeth er forsvundet


Beskrivelse


Elizabeth er forsvundet. Men det er kun hendes veninde Maud, der er ved at blive dement, der tager det alvorligt. Og hende er der ingen der tror på, da hun ikke kan huske noget. Men fortiden rumsterer og den husker hun meget detaljeret. Også det mysterie som alle andre tilsyneladende har glemt.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2015

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 6. maj 2015

Hvordan kan man løse et mysterium, når man ikke kan huske ledetrådene? Den virkelighed befinder Maud sig i, da hun begynder at lede efter sin forsvundne veninde Elizabeth. I denne psykologiske spændingsroman skal vi 70 år tilbage i tiden for at finde svaret på et uløst mysterium. Til læsere af spændingsromaner.

Maud er en ældre dame, der hele tiden glemmer, hvad hun skal. Men hun ved, at hendes veninde Elizabeth er forsvundet. Det står på sedlen i hendes lomme - og sedler har hun mange af, da alt skal skrives ned for ikke at forsvinde helt. Problemet er at ingen vil tage hende alvorligt - hverken hendes datter, hjemmehjælperne, Elizabeths søn eller politiet. Bogen er skrevet så læseren er i Maud. Og handlingen forløber i to spor - et nutidigt og et tilbageblik til Mauds barndom; som hun husker meget tydeligere end nutiden. Og svaret på mysteriet om Elizabeth skal findes i fortiden. Romanen er den bedst sælgende debutroman i England i 2014.

En meget fængslende roman om at blive dement. Samtidig er det en vellykket psykologisk spændingsroman.

Det er en historie helt i sin egen klasse, men den kan sammenlignes med Gillian Flynns spændingsromaner. Om demens findes også romanen Stadig Alice.


litteratursiden.dk

d. 25. aug. 2015

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 25. aug. 2015

Gennemført og fascinerende roman om demens set indefra, der i sig selv er rørende og interessant læsning, og som endda løftes lidt ekstra af et diskret krimiplot. Maud er en ældre dame, der bor for s...


Jyllands-posten

d. 15. maj 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 15. maj 2015


Politiken

d. 1. nov. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 1. nov. 2015


Weekendavisen

d. 13. maj 2015

af

af

Katinka Bruhn

d. 13. maj 2015


Månedsskrift for almen praksis

Årg. 95, nr. 6/7 (2017)

af

af

Peter Simonsen

Årg. 95, nr. 6/7 (2017)