Bøger / skønlitteratur til børn

Ella Bjørn skal flytte


Beskrivelse


Billedbog. Ella og Far Bjørn skal flytte og kører i to dage, hen til deres nye hus. Undervejs får de snakket om hvornår man hører til et sted og om hvad det vil sige at føle sig hjemme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2017

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 13. dec. 2017

Ella er bekymret, for hun og Far Bjørn skal flytte langt væk. På turen til det nye hus får de snakket om hvad det vil sige at skulle sige farvel til det man kender, og starte et nyt sted. Billedbog, fra 4 år.

Ella og Far pakker deres ting fra lejligheden og kører afsted til deres nye hjem. Turen tager et par dage, så der er tid til at snakke sammen om hvad et hjem er, hvor man hører til når man lige er flyttet, hvordan man får nye venner og hvad der skal til for at man føler sig hjemme. Undervejs får de blåbærpandekager på en diner, de camperer i skoven og de får set en masse forskellige landskaber. Til sidst når de frem til deres nye hus ved floden, og da dagen slutter med en godnathistorie i Ellas værelse, føler de sig allerede hjemme. Personerne er tegnet som bjørne.

En hyggelig historie om en lille familie, hvor en lydhør og nærværende voksen får vendt en masse tanker med barnet, mens de er på vej til deres nye liv. Der lægges dermed op til en snak om hvad det vil sige at høre til et sted. Illustrationerne er fine og danner en god helhed med teksten, og der er mange detaljer på billederne. Til sidst ser man et billede af Ella med begge forældre, men hvor moderen er, får man ikke at vide.

Utrygheden ved at skulle flytte og den lykkelige slutning er også emnet i fx Clara, Månen og det nye husOle skal flytte og Ole skal flytte som er for samme alderUtrygheden ved at skulle flytte og den lykkelige slutning er også emnet i fx Clara, Månen og det nye hus og som er for samme alder.Informationer og udgaver