Bøger / skønlitteratur til børn

Ella & Noa - hopper i fra kanten


Beskrivelse


Billedbog. Ella og Noa er med Ellas far i svømmehallen. De køber billet, vasker sig, leger og spiser i cafeen, inden Ella og Noa vil hoppe i fra kanten. Men Noa tør ikke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2019

af

af

Marianne Agger

d. 12. juni 2019

Ella og Noa bliver hentet i børnehaven af Ellas far, der tager dem med i svømmehallen. Noa vil hoppe i fra kanten, for han er ikke bange for noget. Eller er han? Skøn billedbog for børn fra 4-6 år.

Vennerne Ella og Noa skal med Ellas far i svømmehallen efter en dag i børnehaven. Noa fortæller børnehavepædagogen, at han vil hoppe i fra kanten, for han er den modigste i hele verden. Henne i svømmehallen køber de billetter og vasker sig i brusebadet sammen med en gammel mand, der griner af Ella og Noa, der stiller Ellas far spørgsmål. I det hele taget får Ella, Noa og Ellas far snakket om en del ting, imens de bader, leger og spiser pølser i cafeen. Ella hopper i svømmebassinet uden problemer, men Noa tør ikke at hoppe i alligevel. Ella og Ellas far trøster ham med, at det nogle gange kan være modigt at turde at være bange. Vi har tidligere mødt Ella og Noa i Ella & Noa - is på en onsdag.

En velfungerende billedbog med charme, humor og filosoferen over nogle af de ting, der undrer børn, og som ikke altid er så lette at regne ud. Hvorfor kan det være godt at være nærig? Hvorfor må man ikke lave bobler i klorvandet? Ellas far har gode svar på det hele. Tekst og tegninger er herlige.

Er man vild med Thomas Brunstrøms Dengang Sallys far var drengKiki og Basse tør ikke!, vil man højst sandsynlig også falde for bøgerne om Ella og Noa. Emnemæssigt kan bogen sammenlignes med Kiki og Basse tør ikke!Er man vild med Thomas Brunstrøms Dengang Sallys far var dreng, vil man højst sandsynlig også falde for bøgerne om Ella og Noa. Emnemæssigt kan bogen sammenlignes med .