Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Ellas nattelys


Beskrivelse


Ella er en lillebitte pige, der bor i skoven. Om natten samler hun lys til alle, der har brug for det. Ella har skrøbelige vinger, der ikke tåler sollys. Hun vil så gerne opleve en solopgang. Kan hendes venner hjælpe?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2020

af

af

Marianne Agger

d. 16. juli 2020

Den lillebitte pige, Ella, spreder lys i mørket til dem, der har brug for det. En varm billedbog om omsorg, taknemmelighed og venskab. For børn fra 3-6 år.

Ella bor i et gammelt egetræ ude i skoven. Hun er en lillebitte pige med vinger, der er så skrøbelige, at de ikke kan tåle sollys. Derfor sover hun om dagen, og om natten flyver hun ud for at samle alt det, der glimter og gløder i natten. De lysende ting deler hun med de dyr og mennesker, der har brug for at finde vej gennem mørket eller have lys tændt i deres hjem. Ella får mange venner, fordi hun er så hjælpsom. Hendes eget ønske er at se solen stå op, men når det sker, må hun tilbage i sin hule, så hendes vinger ikke ødelægges. Ellas venner laver en plan. De overrasker hende en morgen ved at lave et tæppe, der beskytter hendes vinger mod solen, så hun kan opleve en solopgang. Lucy Fleming har bl.a. også illustreret Godt gået Lyntog!Godt gået Flyver! og Godt gået Flyver!Ella bor i et gammelt egetræ ude i skoven. Hun er en lillebitte pige med vinger, der er så skrøbelige, at de ikke kan tåle sollys. Derfor sover hun om dagen, og om natten flyver hun ud for at samle alt det, der glimter og gløder i natten. De lysende ting deler hun med de dyr og mennesker, der har brug for at finde vej gennem mørket eller have lys tændt i deres hjem. Ella får mange venner, fordi hun er så hjælpsom. Hendes eget ønske er at se solen stå op, men når det sker, må hun tilbage i sin hule, så hendes vinger ikke ødelægges. Ellas venner laver en plan. De overrasker hende en morgen ved at lave et tæppe, der beskytter hendes vinger mod solen, så hun kan opleve en solopgang. Lucy Fleming har bl.a. også illustreret Godt gået Lyntog! og .

Forsiden signalerer magi, sødme og stjernedrys i en skøn blanding, og det er også en poetisk og hjertevarm billedbog om at være der for hinanden og se de behov, vi hver især har. At gøre noget godt for dem, vi holder allermest af. Tegningerne er smukke på den helt rigtige drømmende måde, og historien fortælles levende og beskrivende.

En billedbog, der er lidt i samme stil som denne, er fx Silja og det magiske stjernestøv.


litteratursiden.dk

d. 14. okt. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 14. okt. 2020

Utrolig sød billedbog for børnehavebørn om venskab og omtanke. Hvis du kigger godt efter på nattens himmel, kan du se en lillebitte gnist. Det er Ella, hvis sarte vinger ikke tåler dagens lys, så hun...Informationer og udgaver