Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ellen og premieren


Beskrivelse


Ellen er blevet udvalgt til at deltage i en juleforestilling på Eventyrteateret. Men veninderne er misundelige og så er det bare slet ikke let at nå det hele, når man lige er startet i 7. klasse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2019

af

af

Maria Sjøblom

d. 24. sep. 2019

Ellen er blevet udvalgt til at deltage i en juleforestilling på Eventyrteateret. Men veninderne er misundelige og så er det bare slet ikke let at nå det hele, når man lige er startet i 7. klasse. Realistisk roman for især piger mellem 10 og 13 år om veninder, jalousi og en lille smule forelskelse.

Ellen er bedste veninde med Mathilde og Astrid. De var misundelige over, at Ellen var den eneste, der blev udvalgt til at gå videre i castingen. Nu er sommerferien ovre og veninderne skal starte i 7. klasse. Der er godt nok meget, at holde styr på, når man er begyndt i udskolingen. Ellen ved heller ikke, hvordan hun skal få sagt at hun har fået en stor rolle i den kommende juleforestilling på teateret. Med de mange prøver på teateret, kan Ellen hverken nå alle aftaler i skolen eller med veninderne. Ellen er forelsket i Mikkel og bliver selv jaloux på den smukke Grace, der også spiller med i forestillingen. Når man ikke kan tale med sine bedste veninder, hvad gør man så? Selvstændig efterfølger til Ellen og dramaskolen.

Skøn og jordnær fortælling om de mange udfordringer, der er i ethvert pigeliv. At Ellen også er udvalgt til at spille en teaterrolle, giver serien et dejligt stjernedrys uden at det bliver for poppet.

Hvis der skal lidt mere stjernedrys på læseoplevelsen, kan Henriette Wichs serie, der starter med Talentskolen - en ny stjerne på himlen, varmt anbefales.