Bøger / skønlitteratur / roman

Elleve dage i Berlin


Beskrivelse


Den naive Arne rejser til Berlin for at finde den mor han aldrig har kendt. Parallelt følger vi en skizofren professor og den livglade men svagelige Beate, og på mystisk vis krydses deres historier.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2016

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 30. mar. 2016

Nesser har for en stund droppet krimigenren og har i stedet begået en underfundig og stærkt skrevet roman. Kan læses af alle der sætter pris på en stor, men også anderledes læseoplevelse med masser humor.

Den halvretarderede Arne har forladt hjembyens trygge rammer og er rejst til Berlin for at finde den mor han aldrig har kendt. Det viser sig at være en svær opgave, men heldigvis for den godtroende Arne møder han hjælp fra byens indbyggere og sanser ikke de farer han udsættes for. Parallelt med Arne historie, følger vi den skizofrene professor Dr. Litvinas og den livsglade men svagelige Beate, og på mystisk vis krydses deres historier. Det sker da Arne bevæger sig over i en anden tid og skal redde Beate fra at blive brændt som heks.

Fans af forfatteren vil genkende Nessers underfundige stil, men vi er langt fra de lidt dystre bøger om Van Veeteren. I stedet har Nesser begået en underholdende hybrid der består af lidt spænding, magisk realisme, eventyr, og en hel del Forrest Gump-agtig humor. Den er velskrevet og byder i selskab med den naive men kærlige Arne, nærmest på feelgood stemning uden at det af den grund kammer helt over.

Regnes som 3. del af hans storbytrilogi hvor de øvrige bind er Ormene på Carmine StreetHimlen over London og Himlen over London. Den nye bog er lidt lettere at læse, til gengæld er der skruet gevaldigt ned for spændingselementerne til fordel for humorenRegnes som 3. del af hans storbytrilogi hvor de øvrige bind er Ormene på Carmine Street og . Den nye bog er lidt lettere at læse, til gengæld er der skruet gevaldigt ned for spændingselementerne til fordel for humoren.


litteratursiden.dk

d. 15. apr. 2016

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 15. apr. 2016

Fabulerende fortælling om svenske Arne, der rejser til Berlin for at finde sin mor. Nesser er bedst som krimiforfatter, men ’Elleve dage i Berlin’ er et morsomt og underfundigt eventyr. Arne Murberg ...


Jyllands-posten

d. 17. apr. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. apr. 2016


Berlingske tidende

d. 29. apr. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 29. apr. 2016


Weekendavisen

d. 21. apr. 2016

af

af

Bo Bjørnvig

d. 21. apr. 2016


Børsen

d. 15. apr. 2016

af

af

Line Rasmussen

d. 15. apr. 2016