Bøger / faglitteratur / mønstre

Ellevild - med læderdyr


Beskrivelse


Skabeloner og instruktioner på vådformning af læder til 14 forskellige eksotiske dyr - elefant, giraf, slange m.fl.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 29. maj 2017

Lær at forme små stykker læder til små fine dyr. Til fingernemme voksne og deres børn fra 10-11 års alderen.

Efter en gennemgang af arbejdsmetoden kommer anvisning på vådformning af læder til 14 forskellige eksotiske dyr - elefant, giraf, slange m.fl. Man kan udnytte evt. læderrester til arbejdet, som går ud på at det udskårne stykke lægges i blød, hvorefter det formes med fingre og værktøj indtil dyret ser ud som ønsket. Hvis det tørres med en hårtørrer til sidst, bliver det mere hårdt. Til sidst kan det evt. dekoreres eller farves. Bogen er i kvadratisk format, er illustreret med farvefotos og har skabeloner til de viste modeller bagerst. Sat med lille skrifttype. Forfatteren er håndarbejdslærer og har skrevet flere bøger om at arbejde med læder og pels.

De ser fine ud, de enkle små dyr af naturfarvet læder, og passer godt sammen med de moderne retrofigurer, vi pynter med i vores hjem. Den inspirerende bog er tekstmæssigt mest egnet for voksne. Lidt erfaring med læderarbejde vil nok være en fordel, for selv om teknikken umiddelbart er grundigt beskrevet, kan en nybegynder som jeg godt blive i tvivl om processen, som jeg tror helst skal foregå i een arbejdsgang.

Forfatterens første bog, Vådformning af læderdyr, er den eneste anden om netop denne teknik. Modeldesignet er i samme stil, men bogen fremstår anderledes med større skrifttype og sværhedsgrad ved de enkelte modeller, der også har mere kulør end i den nye bog.