Bøger / faglitteratur / biografier

Else Marie Pade : en biografi


Beskrivelse


Portræt af Else Marie Pade (f. 1924) - en af dansk musikhistories pionerer indenfor elektronisk musik.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2009

af

af

Jette Landberg

d. 4. nov. 2009

Henvender sig til musikinteresserede biografilæsere, kvinder, der her kan læse om en stærk og anderledes kvinde, og folk der er interesserede i perioden fra 2. verdenskrig og fremefter.

Den nu 84-årige EMP er en legende i dansk musik, der er nok ikke mange på hendes alder, der kan smykke sig med titlen technobedstemor. Journalisten Andrea Bak fortæller historien gennem interviews, således at det meste af bogen er EMPs egne ord, bl.a. historien om hvordan hun blev sporet ind på den konkrete musik, hvordan hun som ganske ung klarede at blive taget til fange af tyskerne, hendes møder med tysk og fransk elektronisk musik bl.a. gennem komponisten Stockhausen og jobbet som producer for DR. Vi hører også om hendes mand, Henning Pade, som hun bliver skilt fra, og enkelte kommentarer fra sønnen Morten Pade, der afgjort har haft en utraditionel mor.

I 2005 udkom biografien EMP livet i et glasperlespil, der fokuserer mere detaljeret på musikken. Samtidig med denne biografi af Andrea Bak udkommer også Klangen af en stjerne af Troels Donnerborg, der til dels fortæller mange af de samme historier men i en mere dramatiseret romanagtig form og lægger langt mere vægt på tiden i tysk fangenskab.

Der udkommer altså hele to biografier næsten samtidig om EMP. En del af historierne og de private fotos, der illustrerer bøgerne, må nødvendigvis blive gengangere. Denne biografi er den korteste og i mest traditionel biografiform. Afgjort en spændende dame, der nu må siges at være dækket ind.


Jyllands-posten

d. 13. nov. 2009

af

af

Jakob Levinsen

d. 13. nov. 2009


Information

d. 3. dec. 2009

af

af

Ralf Christensen

d. 3. dec. 2009


Kristeligt dagblad

d. 2. jan. 2010

af

af

Eva Hvidt

d. 2. jan. 2010


North-debat

Nr. 107 (2011) = North-art magazine nr. 123 (2011)

af

af

Carl Nørrested

Nr. 107 (2011) = North-art magazine nr. 123 (2011)