Bøger / faglitteratur / biografier

Else Marie Pade : 1924-2016


Beskrivelse


Komponisten Else Marie Pades (1924-2016) liv og karriere fra de helt tidlige erindringer om lyde og musik i barndommen over hendes virke, da hun var fange i Frøslevlejren under krigen, til de produktive år i 50'erne og 60'erne og frem til hendes død.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2019

af

af

Michael V Jensen

d. 30. juli 2019

Om komponisten Else Marie Pades karriere og musikalske liv. For læsere af musiklitteratur og med interesse for nyere komponister og musik.

Den musikalske historie om Else Marie Pades tid og karriere. Fra de helt tidlige erindringer om lyde og musik i barndommen over hendes virke da hun var fange i Frøslevlejren under krigen til de produktive år i 50'erne og 60'erne og frem til Pades død i 2016. Historien fortælles med musikken som omdrejningspunkt og belyser siderne af Pades værk fra starten med almindelige viser m.v. til den musique concrète som Else Marie Pade er en af de tidligste og mest legendariske eksponenter for herhjemme og i verden. Historien er fortalt kronologisk og indeholder udover en gennemgang af karrieren og værket også to kapitler om hhv. den kønsmæssige dimension som kvinde i et mandsdomineret musikmiljø på den tid da Pade startede og virkede og lavede sine måske mest væsentlige værker, samt den populærmusikalske forbindelse. Med værkfortegnelse og diskografi samt en liste over dokumentarfilm og kildefortegnelse. Bogen er den tredje bog i serien "Danske komponister".

Henrik Marstal skriver godt og er meget vidende om emnet qua sin personlige relation til bogens hovedperson. Bogen er fyldestgørende og kritisk med hovedvægten lagt på værket. Undervejs gøres der spændende betragtninger og man får et godt indblik i Else Marie Pades musikalske univers.

Om Else Marie PadeKlangen af en stjerne findes endvidere og Klangen af en stjerneOm Else Marie Pade findes endvidere Else Marie Pade og .


Information

d. 6. aug. 2019

af

af

Valdemar Lønsted

d. 6. aug. 2019