Bøger / faglitteratur

Elsk din eks : en kærlig måde at være skilt på


Beskrivelse


Værktøjer og råd til at finde den venskabelige kærlighed frem i forholdet til sin ekspartner, så børnene lider mindst muligt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2018

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 3. maj 2018

Bog om at finde den venskabelige kærlighed frem i forholdet til sin ekspartner, så børnene lider mindst muligt. For voksne, der enten privat eller professionelt har skilsmisse og delebørn inde på livet.

Bogen indledes med et forord af Renée Toft Simonsen om vigtigheden af at have så god en relation som muligt til sin eks, hvis der er børn involveret. Derefter følger forfatterens indledning. Hun har arbejdet i mange år med familieterapi og anvender derfor citater og cases fra skilsmissefamilier. Bogen er opbygget på en sådan måde, at der efter kapitlerne kommer praktiske øvelser, der skal fremme det gode forhold mellem de fraskilte. Bogen gennemgår diverse modeller og psykologiske teorier samt emner som fx: taknemmelighed, affektregulering, empatisk lytning, savn, kontakt til kroppen m.m. Som bilag er der sluttelig et skilsmisseritual.

Letlæst og engageret bog om et vanskeligt emne. Øvelserne virker lige til at gå til. De mange stærke citater fra skilsmissebørn om deres sorg over forældrenes dårlige forhold eller glæde over deres gode forhold virker motiverende for at tage bogens budskaber ekstra seriøst. Forfatteren gør venligt opmærksom på, at det er lettere sagt end gjort, og læseren bliver talt til i øjenhøjde. Der er en del citater, der fylder en hel side, da de er taget direkte fra primærteksten og forstørret, som i en avisartikel.

Barnets bedsteSkilsmissens ABC er en perle inden for samme emne. Skilsmissens ABC tager også fat på mange af de samme problematikkerBarnets bedste er en perle inden for samme emne. tager også fat på mange af de samme problematikker.Informationer og udgaver